Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира по случая

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира по случая
Коментари Харесай

ДАЗД се самосезира за 14-годишното момиче, пребито от баща си

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) се самосезира по случая на 14-годишното момиче, жертва на принуждение от страна на татко си. Служители са направили изследване по телефон с началника на отдела за протекция на детето към Дирекция „ Социално подкрепяне “-Варна, в това число и изисквайки информация за здравословното положение на детето.
 
От Агенцията към този момент документално са сезирали Дирекция „ Социално подкрепяне “ (ДСП)-Варна, поради актуалното местожителство на детето, Дирекция „ Социално подкрепяне “-Сливен, с оглед непрекъснатото местоживеене на детето, Районна прокуратура-Варна, Агенцията за обществено подпомагане-София - в качеството й на висшестоящ орган по предопределение, ръководство, надзор и методическа поддръжка на Дирекция „ Социално подкрепяне “, като са изискали изследване на случая и предприемане на дейности от страна на всяка институция, съгласно пълномощия и пълномощия.
 
От органите за протекция на детето на локално равнище - Държавно стопанско предприятие, изиска да проучат случая и подхващат ограничения за поддръжка на детето и фамилията, както и ограничения за работа с детето, за превъзмогване на контузията от претърпяното принуждение.
 
От Районна прокуратура се чакат дейности по отношение на причинителя, поради сериозността на действието - тежка форма на психическо и физическо принуждение, в това число и посредством провесване на детето през парапета на терасата и отправяне на опасност за ликвидиране.
 

От Агенцията за обществено подпомагане се изисква оказване на методическа поддръжка на отделите за протекция на детето за навреме използване на Координационния механизъм за взаимоотношение на институциите в работата по случаите на деца - жертва на принуждение или в риск от принуждение и за взаимоотношение при спешна намеса, а точно, изследване на сигнала до 24 часа от постъпването му и привикване на съвещание на екипа по Координационния механизъм при разпознат риск за детето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР